Aanvullende voorwaarden tentverhuur en plaatsing

Thuis-Feest.nl maakt gebruik van stevige professionele partytenten die op vrijwel ieder privé evenement gebruikt kunnen worden.

Het opzetten en stevig verankeren van een tent is voor ons geen ingewikkeld verhaal, maar wanneer je dat nog nooit gedaan hebt kun je er best even mee bezig zijn en is dit vaak niet echt afdoende…. Dit is ook de reden dat we onze tenten niet verhuren zonder op- en afbouw.

Thuis-feest.nl is niet de moeilijkste. Maar bij het huren van een tent hanteren we toch een aantal regels en voorwaarden:

Wind:  In Nederland kan het flink waaien en behoorlijk rotweer zijn. Bij een verwachting van windkracht 4 of hoger (en/of harde windstoten boven 50 km/uur) kunnen wij uw veiligheid niet waarborgen en kunnen wij geen tent plaatsen. In zo’n geval hoeft u bij ons overigens GEEN (annulerings)kosten te betalen voor de tent. Maar zorg dus wel voor een back-up plan!

Dit geldt ook bij een verwachting van hagel!

Thuis-feest.nl heeft altijd het recht te besluiten de tent niet op te zetten of zelfs af te breken!


Vuur:

Voor uw eigen veiligheid is het verboden om een barbecue, vuurkorf, fakkels, olielampen, etc binnen of direct naast de tent te plaatsen. Dit soort apparatuur dient op minimaal 2 meter afstand van de tent geplaatst te worden. Terrasheaters binnen de tent zijn alleen toegestaan indien Thuis-feest deze van te voren beoordeeld heeft. Gebruik hiervan is dan nog steeds volledig op eigen risico, en alleen toegestaan onder het hoogste punt van de tent, en 2 meter van de zijkant af. Gebruik hiervoor onze speciale verwarmingen, deze zijn speciaal gemaakt voor gebruik in partytenten.


Verlichting:

Het ophangen van verlichting mag, maar deze mag nooit in contact kunnen komen met het tentdoek. Ook verbieden we het gebruik van lampen van meer dan 100 watt, vanwege hitte afgifte. Maak gebruik van onze led verlichting of led lampslingers (prikkabel), deze geven geen hitte af, en zijn helemaal veilig!

Alle elektrische apparatuur dient aangesloten te (kunnen) worden op een geaard stopcontact!


Versiersels:

De tent versieren mag natuurlijk, maar de versiersels moeten minstens 1 meter van onze kachels vandaag hangen.

Ook mag de versiering niet in contact komen met het tentdoek, zodat dit geen vlekken kan achterlaten.

Ook mag er niks op het tentdoek geplakt of geniet(...) worden.

Crêpepapier en crêpe-confetti is ab-so-luut verboden. Dit materiaal laat een onverwijderbare kleurstof achter op het tentdoek


Vastzetten:

De tent moet door ons vastgezet kunnen worden. Als dit niet gebeurt kan zelfs de grootste en zwaarste partytent door de wind eenvoudig worden opgetild en enorme schade en/of letsel veroorzaken. Om de tent vast te zetten gebruiken we stevige spanbanden die we vastmaken aan lange grondpennen die tot maximaal 80 cm de grond in geslagen worden. Een andere mogelijkheid is vastzetten aan stevige objecten zoals schutting palen of stevige vlonders.
Bij plaatsing van pagode tenten, spantenten of frametenten kunnen deze haringen zelfs tot 100 cm de grond in geslagen worden. 
De tentbouwer kan niet zien waar eventuele kabels of drainage leidingen lopen. De plaats van deze kabels of leidingen dient u zelf duidelijk aan te geven tijdens het plaatsen van de tent.

Dit doen wij uiteraard erg voorzichtig, maar eventuele schade is voor uw eigen rekening!

Bij harde wind kan de tent een beetje bewegen. Als de tentpalen op steen staan kan dit (schuur)afdrukken achterlaten. Hiervoor zijn wij niet verantwoordelijk. U kunt besluiten vloerbedekking tegels onder de poten te leggen. (vooraf aangeven)

Om de tent vast te zetten is er extra ruimte nodig. (voor de spanbanden) Denk hieraan!

Opzetten:

Om de tent op te zetten hebben we ook 1 meter extra ruimte aan de lange kant nodig. (Een tent van 4 x 6 meter heeft dus minimaal 5 x 6 meter ruimte nodig! Denk ook aan buitenlampen, boompjes, borderranden, verhogingen, verlagingen, regenpijpen, dakgoten, en allerhande andere ‘uitsteeksels’. Wanneer de tent tegen uw gevel geplaatst moet worden kan uw deur alleen open in het hoge deel van de tent!  Zie ook de afmetingen!

Grasmaaien:

Niet doen aub!!!  Niet alleen geeft dit een enorme vervuiling wanneer we de tent opvouwen, het blijft ook aan uw gasten plakken…

Het lijkt misschien of er helemaal niks kan of mag, maar dat is natuurlijk niet zo. Wij plaatsen al jaren tenten inclusief verlichting en verwarming die vervolgens prachtig versierd worden. Maar uw veiligheid en die van uw gasten gaat voor alles. Voorkomen is altijd beter dan genezen!!